Magnificat Arnesen

28. august - Lofotkatedralen/Vågan kirke

 

 

Vi gjentar det gode samarbeidet med korene Kalliope og ensemble Ylajali og fremfører verket Magnificat av Kim Andrè Arnesen igjen, denne gangen i Vågan kirke 28 august kl 20:00. Solist er Karoline Åseng. Andre verk på programmet er Tundra av Ola Gjeilo samt Schumanns klaverkvintett i Ess-dur, op 44. Dirigent for ensemblet er Birgitte Jerg Scmidt.

Både ensemble Ylajali og damekoret Kalliope jobber målrettet for å formidle musikk på et høyt nivå. Korverkene som står på programmet har fått oppmerksomhet internasjonalt. Arnesens Magnificat ble i 2016 nominert til GRAMMY-pris og Ola Gjeilos verk Tundra var på hans album som i 2012 ble kåret til «Best Classical Vocal Album» på ITunes.

Kim André Arnesen (1980) studerte ved konservatoriet i Trondheim og er en av de mest spilte norske klassiske komponister av i dag. Hans musikk har blitt fremført av kor over hele verden, både profesjonelle kor og amatørkor. Magnificat er jomfru Marias lovsang etter at hun fikk budskapet om at hun skal bære Jesusbarnet. Arnesen uttrykker i musikken de følelser han tror en ung, fattig kvinne kan ha kjent ved å få budskapet. Verket formidler følelser som takknemlighet, ydmykhet og medfølelse. Dirigent for ensemblet, Birgitte Jerg Schmidt, mener verkets budskap kan passe i denne tid hvor noen kanskje trenger trøst og styrke. Tidsskriftet Gramophone skriver om Arnesens Magnificat at musikken er varmt medfølende, og har en positiv glød med svevende, vakre, myke melodiske linjer og at komponisten har skapt et ekte mesterverk.

Ola Gjeilo (1978) studerte komposisjon ved Juillard School i New York, hvor han fremdeles bor og er virksom som komponist og pianist. Tundra er en hyllest til hans kjære barndoms trakter, Hardangervidda, med tekst av Charles A. Silvestri.

Schumanns klaverkvintett i Ess-dur op 44, som ble skrevet i 1842, blir regnet som en av hans fineste komposisjoner og er et sentralt verk innen kammermusikk fra den romantiske perioden.

Program:
Robert Schumann: Piano kvintett i Ess-dur, op. 44
Ola Gjeilo: Tundra
Kim Andrè Arnesen: Magnificat

TID OG STED

Lørdag 28. august kl 20.00

Lofotkatedralen/Vågan kirke

Billetter selges hos Olivers på torget i Henningsvær, eller via damekoret Kalliope på Facebook. Billetter selges også på døra.