BACHS Juleoratorium

Det er ikke hver dag man får en slik konsert her i distriktet. Hvorfor dra til store kulturbyer når man kan få slike opplevelser rett i fanget?   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harstad kirke - Billettlenke kommer

Narvik kirke - Klikk her for billett

Bachs fantastiske Juleoratorium, kantate 1-3, står på programmet når Narvik kirkes kammerkor i samarbeid med Musikk i Nordland og flere andre aktører inviterer til konserter i Harstad og Narvik kirker hhv. 11. og 12. desember i år. Sammen med seg har de Trondenes motettkor, Vox Arctica, dirigent Bjørn Andor Drage, fire strålende solister og et stort barokkorkester bestående av musikere bl.a. fra Musikk i Nordland og Hærens musikkorps, samt dyktige barokkspesialister fra inn- og utland. Solistene er Jurgita Juozuniene (sopran) kjent og elsket kordirigent og sanger fra Litauen, nå Narvik, Sunniva Håkestad Eliassen (alt) fra Finnsnes, nå Harstad, Mathias Gillebo (tenor) fra Oslo og Halvor Festervoll Melien (baryton) fra Oslo. Alle er topp solister som vil bidra til at konserten blir en stor opplevelse. 

Bach er den lutherske kirkes mest betydelige komponist, ofte kalt" Den femte evangelist" og hans Juleoratorium er nok hans mest fremførte oratorium. Det er vakkert, sprudlende og livsbejaende; en viktig vitamininnsprøyting etter lange corona-tider.  Etter en storslått åpningssats, «Jauchzet frohlocket» fortelles juleevangeliet av tenorsolisten gjennom resitativer, avbrutt av kommenterende solistarier, duetter og korkoraler. Englesangen på Betlehemsmarken , «Ære være Gud i det høyeste» er et fantastisk høydepunkt når koret synger ut i jubel, akkompagnert av fullt orkester. 

Sist Kammerkoret framførte dette verket var i 2008, og det startet et langt samarbeid med MiN-ensemblet, kalt "Korbarokk". Målet er å gi nordnorsk befolkning mulighet til å bli kjent med de barokke oratoriene og å bygge opp et miljø for framføring av verkene med originalinstrumenter, basert på lokale musikere, med nødvendig inspirasjon og forsterkning utenfra. Siste konsert i denne serien var i 2107 da vi framførte Bachs stor messe i h-moll.